Ann-Charlotte och Torgny

Stockholm Dance Fox Weekend

Workshop: Musikteori med inslag av praktik

Nivå: 1-5

Workshop – Innehåll:

Med fokus på foxmusik så går vi igenom teoretiskt vad en låt består av och hur vi kan anpassa vår dans till låtens takt/taktslag, låtuppbyggnad, olika instrument, sång, typ av låt etc. En del individuella praktiska övningar förekommer.

 

Om Instruktörerna:

Ann-Charlotte Vacker och Torgny Lindbäck har hållit ett stort antal danskurser, dansläger och dansutbildningar på nivåer allt från nybörjare till elitnivå. Nu tillhandahåller de utbildningar för kursledare, instruktörer och tränare under det gemensamma namnet How2Dance. Torgny och Ann-Charlotte är utbildade pedagoger och utstrålar en trygghet som instruktörer. De blandar en passion för teknik och musik med känslan och glädjen i dansen vilket gör lektionerna levande, kreativa och inspirerande.

 

Personlig reflektion kring fox:

”Att dansa är att tolka musiken med kroppen. I pardans tillsammans med en förare eller följare. I foxens värld blir det ännu mer tydligt vad vikten av tydlig och enkel förning kan generera men också att lyhördhet för den andres signaler kan ge oss nya vägar då vi oftast är nära varandra i en stängd position. För mig är det den svåraste dansen men också den dans som kan gör mig riktigt danshög när man får känslan av att vara ett tillsammans med musiken”

-Torgny

”Fox för mig är att dela en upplevelse och känsla tillsammans med en annan person, där vi kommunicerar vad vi hör i musiken och vad vi känner just för stunden i den upplevda sekunden av närvaro. Upplevelsen förstärks när kommunikationen motsvarar min egna känsla för musiken och tekniken.”

-Ann-Charlotte Dansklasser