Ann-Charlotte och Thomas

 

Stockholm Dance Fox Weekend

Workshop: Fox

Nivå: 3-5

Workshop – Innehåll:

WS1: Less is more

Tips för att med enkla föra följa principer skapa mycket dans som känns som en välbehaglig rysning genom kroppen. Några minimalistiska rörelser som ger en vacker avskalad dans

WS2: Fast & Furious

Tips för effektiv dans när tempot och energin skruvas upp för få till rätt flow över golvet. Blandar upp fint driv och härligt gung med rörelser garanterat ger mungiporna uppåt

Om Instruktörerna:

Thomas och Ann-Charlotte har båda ett gediget förflutet i Swingdansgenren, Lindy, Boogie Woogie, Charleston, Stepp, Bugg Foxtrot. Idag dansar de också Tango och Blues/Slowdrag. Båda har undervisat sedan över 20 år tillbaka i tiden och utöver detta både showat och tävlat i dans på var sitt håll. Thomas och Ann-Charlotte fungerar mycket bra som instruktörspar, Thomas med sin innerliga intresse för dansmusiken och dess historia, hans breda danskunskap och fantastiska förningsteknik kompletteras av Ann-Charlottes danspassion, omättliga kreativitet och härliga känsla för rytmik och musik.

Hur vi ser på fox

En foxstil utan namn. En Fox med fint traditionellt flow och driv över golvet uppblandat med en stor portion musikanpassning och lekfulla förbara figurer från swingdansvärlden. Ger en varierad dans som funkar på trånga golv. Träna på viktiga teknikinslag bidrar till en stilren vacker dans.

 

Personlig reflektion kring fox:

”Började dansa på våga stuffa i början av 80-talet. Från att för en sisådär 25 år sedan ha dansat bugg till Fields of Gold och sett foxtrot som en Transportsträcka mellan bugglåtarna har jag nu blivit en riktig foxfantast. Där foxtrot är grunden till allt. Jag varierar min fox från tät omfamning och avskalad vacker minimalism till mer öppen omfamning och mer gung & schwung med tydlig transport och en del snurrar där följaren släpps och fångas. Lite inspirerat från swingdanser. Rytmiska variationer ligger mig varm om hjärtat. Allt förbart utifrån fysikens lagar snarare är gissande. Allt testat för att funka på en välfylld loge med litet utrymme för utsvävningar”

-Thomas

 

”Fox för mig är att dela en upplevelse och känsla tillsammans med en annan person, där vi kommunicerar vad vi hör i musiken och vad vi känner just för stunden i den upplevda sekunden av närvaro. Upplevelsen förstärks när kommunikationen motsvarar min egna känsla för musiken och tekniken.”

-Ann-Charlotte

 

Fast and furious – Snabb fox med inslag av swing

 

LESS IS MORE: Fox med inslag av Tango