Tobias Wallin

Stockholm Dance Fox Weekend

Workshop: Smooth Fox

Nivå: 3-5

Workshop – Innehåll

Ledorden i Smooth Fox är Posture, movement och connection.

På våra timmar tillsammans så klass i Smooth Fox så kommer vi fokusera på elegans och förflyttning. Ni kommer få höra ordet ”posture” en hel del och ”active ladies” – med andra ord så sträcker vi lite extra på oss och följarna kommer få mer ansvar i dansen än vad ni är vana att höra.

 

Om Instruktören:

Tobias började dansa redan vid 8 års ålder och därefter följde elitsatsning i Standard & 10 Dans från 12 års ålder. Han har 8 SM guld och har tillhört topp 20 i världen.

Kanske känner ni igen Tobias från Let´s Dance där han deltagit i 13 säsonger och var i final 2 gånger dansandes med Laila Bagge och Claudia Galli. Utöver tävling och TV så är han också medskapare och koreograf av danskompaniet V/S [versus] i vilket han dansat för kungahuset, riksdagen och regeringen i Konserthuset. Tobias har skapat Smooth Fox, en fox stil i vilken han också utbildar dansare till att bli instruktörer

  • DansExamen genom Svenska Danspedagogers Riksförbund (SDR) – nationell
  • DansExamen genom Unitet Kingdom Alliance (U.K.A) – internationell

Personlig reflektion kring fox

Även om jag är professionell dansare i Let’s Dance och tidigare tävlingsdansare i 10dans så betyder fox’en en hel del för mig. Det är tack vare fox’en och socialdansen som jag började dansa då vi hade en dansloge på mitt landställe, som var väldigt aktiv, när jag var liten.

Fox’en är charmig i Sverige på så sätt att det finns så många olika sätt att tolka dansen – och det finns inga fel att dansa den på. Där är Sverige unikt – i England t.ex dansas fox/foxtrot på ett sätt.

När jag skapade Smooth Fox så ville jag lära ut den traditionella stilen och förmedla hur just jag tolkar Fox.

Länk till sida: www.smoothfox.se

 

 

Fotograf Mini Gemoll

https://youtu.be/vpAn_2VPUwY