Workshop – innehåll

Se separat information här om innehållet/fokuset i de olika workshop. Notera att en del instruktörer håller 2st WS dag 1 & 2 st WS dag 2, i dessa fall så kommer innehållet att vara snarlika dag 1 som dag 2. Du har alltså möjlighet att ta del av samma workshop både dag ett och dag 2 – observera att det även finns instruktörer som ENDAST undervisar en av dagarna.

Om du är nybörjare – går du för samma instruktörer hela dag ett och sedan blir det nya duktiga instruktörer dag 2 på fortsättningsnivån. Du har också såklart möjlighet att prova på våra andra kurser på Nivå 1. Kizomba och Tango

Kl. 14.00-14.30 kan ni pusta ut och kanske köpa en kopp kaffe och smörgås för att fylla på energin, eller kanske passa på att gå på toaletten under tiden. Vi spelar pausmusik i samma lokal som uppvärmningen var på morgonen.

14.30 – 16:30 är det dags att ta på dansskorna igen och vi kör vi igång igen med del 2 på lägret då du hinner gå ytterligare 2 workshops innan kursdagen är slut 16.30.

 

Fördelningen förare/följare:

Vi kommer att anta ett jämt antal av förare och följare på lägret, Team Amarald har ett stöddansar-team på plats som kommer att hjälpa till att jämna ut fördelningen på respektive workshop. Om du är anmäld tillsammans med en partner så går ni med fördel på samma workshop, vilket kommer att underlätta fördelningen på kursen

 

Partnerbyte

Vi tillämpar partnerbyte på alla klasser som regel, men självklart kan ni välja att inte byta om särskilda skäl föreligger. Prata då med instruktörerna så att de vet om att ni inte byter och varför.

 

Middagsplaner:

16.30 – 18:00
Nu är det kanske dags för matpåfyllnad och om ni inte vill åka iväg någonstans så kan vi rekommendera restauranger runt Hallunda Centrum som ligger bara några minuters promenad från Folkets Hus. Här finner du alla typer av restauranger och kiosker samt mataffärer. Vi kommer stänga danslokalerna men det finns möjlighet att vara kvar i Folkets Hus ända fram tills dansen börjar kl. 18.00.

 

Kvällens Dans

18:00 – 24:00
Väljer du att fortsätta kvällen tillsammans med oss så öppnar vi dörrarna till dansen strax innan 18 så att de som vill vara på plats tidigt kan sätta första dansstegen kl. 18.00, och nu spelas musiken i non stop i den stora danssalen ända fram till kl. 24.00. Det kommer att finnas möjlighet att köpa fika och smörgåsar under kvällen. På detta dansgolv kommer vi att njuta av foxmusik som spelas av de populära och duktiga DJ M&M.

I mellanstora danssalen så spelas alternativ musik av en annan duktig DJ, nämligen….XXXXX, på detta dansgolv blandar vi bugg och fox och här kan det även spelas en och annan tango, kizomba och även swinglåtar. En blandning som vi hoppas passar alla. Vi spelar pass 1 från kl. 18.00-20.30 och därefter har vi våran foxtävling i denna sal, den har utformningen jack’n Jill och kommer att bedömas av handplockade domare. Mer info om tävlingen finner du längre ner. Musiken fortsätter sedan att spelas efter att tävlingen är klar 21.30 – 24.00

 

Jack’n Jill – Tävling

20.30-21.30 

En tävling där paren lottas ihop, du har alltså ingen aning vem du kommer att få dansa tillsammans med.

 

Så går det till:

Tävlingsstart: kl. 20.30

Individuell anmälan: Du tävlar som singel och får en lapp med ett eget nummer att fästa på dina kläder med säkerhetsnål.

Jack’n Jill: Du blir ihoplottad med en ny partner för varje ”runda”

Jämna par: Vi kommer endast att ta emot jämna par

Förare/Följare: Du väljer roll och har samma roll under hela tävlingen, förare eller följare

 

Bedömningen:

Uttagning – Kvartsfinal –  beroende på hur många par som deltar

Det ihoplottade paret dansar 1 minut, därefter har Domarna i uppgift att under dansens gång gå fram och lägga handen på axeln på de personer som Domarna vill ha vidare till nästa runda.

Detta innebär att följande scenarior kan inträffa:

  • Båda personerna i paret får en hand på axeln och är vidare till nästa runda
  • Endast en i paret för en hand på axeln och denne är då vidare till nästa runda
  • Ingen i paret får en hand på axeln och ingen i paret är vidare till nästa runda

Efter uttagning så lottas man ihop med en ny partner och ovan upprepas, det kan bli 2 uttagningar beroende på hur många som deltar i tävlingen.

Semifinal

Det ihoplottade paret dansar 1 minut, därefter tar domarna gemensamt ett beslut om vilka personer som ska vidare till final

Final

Domarna bedömer hela paret och sätter en platsbedömning

 

Prispokalerna delas ut till det vinnande paret som då blir Bästa förare och Bästa följare i Jack’n Jill på Stockholm Dance Fox Weekend.

 

Pris endast till det par som blir nummer 1

mmer att få dansa tillsammans med.